Cheiron Trio

zaterdag 1 oktober 2022


Het 'Cheiron Trio' speelt voor u een afwisselend programma dat gaat van Russische romantiek over de scenische muziek van Nino Rota tot hedendaagse muziek van Belgische bodem. 

Sabien Van Dale verzorgt de introductie voorafgaand aan het concert.
De muzikanten zijn:
Valerie Vereecke, klarinet
Eline Duerinck, cello
Alexander Vangaever, pianoIn het voorjaar van 2008 ontstond bij Valerie Vereecke (klarinet), Eline Duerinck (cello) en Alexander Vangaever (piano) het idee om een klassiek trio op te richten. Bedoeling was om tegen het nieuwe concertseizoen een repertoire klaar te hebben dat een breed publiek zou kunnen aanspreken. Naast de klassiekers in het genre zouden ook hedendaagse, misschien minder bekende werken in het repertoire een plaatsje krijgen.

Enthousiast begon het jonge drietal verschillende werken in te studeren en te repeteren. De klassiek-romantische klarinettrio’s van Beethoven en Glinka en het hoogromantische trio van Brahms (voor kenners de monumentale composities uit het genre) werden als eerste onder de loep genomen. Het werd snel duidelijk dat het klikte in de groep en er ontstond een verlangen om met dit trio te gaan concerteren. De eerste concerten vonden plaats in het najaar van 2008. Sindsdien is het trio op zoek naar nieuwe uitdagingen. Het repertoire werd uitgebreid met hedendaagse composities van Muczynski, Nuyts en Rota en er werd een componist bereid gevonden om een stuk te componeren voor het Cheiron Trio, namelijk Nikos Ioakeim.

Podium voor de Passie

GRATIS
Benefiet muziek- of theatervoorstelling
Elke eerste zaterdag van de maand. Orgelzaal, Muntplein 6, Brugge
Telkens om 20 uur.