Duo Accell

zaterdag 5 februari 2022

Patricia George (accordeon) & Eline Duerinck (cello)

Werk van Patricia George.


Duo Accell, in het leven geroepen door Patricia George (accordeon) en Eline Duerinck (cello) laat u aanstaande zaterdag 5 februari om 20u in de Orgelzaal van Muziekconservatorium Brugge (muntplein 6) genieten van een unieke combinatie: knoppen en snaren, balg en boogstreken, hout en staal ontmoeten, confronteren of omarmen mekaar om samen een bijzonder klankidioom te creëren.
Dit muzikale duo nodigt u uit in hun wereld van gevoeligheid, aanschouwelijkheid en virtuositeit. Hun klankkleur en eigenheid bieden de luisteraar een veelzijdig en uniek programma, volledig gecomponeerd door Patricia George zelf.Eline Duerinck studeerde als celliste met onderscheiding af aan de School of Arts te Gent.

Als professionele muzikante vindt ze variatie enorm belangrijk. Men treft haar dan ook geregeld op verschillende podia met diverse ensembles.
Zo is ze vaste celliste van het Warped Time Ensemble, dat zich toelegt op het uitvoeren van 20e eeuwse kamermuziek. Dit ensemble vertolkte o.a. Quatuor pour la Fin du Temps (O.Messiaen) en Pierrot Lunaire (A.Schönberg). Ze mochten recitals geven voor Jonge Solisten Oost-Vlaanderen en werden ook uitgenodigd om te concerteren in Nederland, Italië, Mexico en Bolivia.
Met bands als Laughing Bastards en Halva begeeft ze zich in de wereld van de jazz, improvisatie en klezmerfolk.
Ze is geregeld actief in de musicalwereld en werkte samen met Gentse artiesten als Pascale Platel, Lieven Tavernier, Mich Walschaerts, e.a.
Eline heeft een warm hart voor lesgeven en is als leerkracht cello verbonden aan Academie de Kunstbrug Gent.
Patricia George studeerde accordeon en kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Roger Eggermont en Theo Mertens waar zij de Eerste Prijs Accordeon en de Eerste Prijs Kamermuziek telkens met onderscheiding behaalde. Tevens woonde Patricia masterclasses bij waar zij mede onderricht kreeg van Viatcheslav Seminov, vandaag algemeen beschouwd als één van 's werelds meest beroemde concerterende Russische hedendaagse componist voor bayan.

Vanaf 1995 ging zij op wereldtournee met de productie "La Tristeza Complice" naar een choreografie van Alain Platel in samenwerking met het productiehuis LOD en Les Ballets C de
la B. Daarnaast werkte Patricia samen met productiehuizen als Hussaarts & Van Lohuizen, Het Paleis, Laika, BonteHond en Pantalone.

In 2009 richt zij samen met Michael De Weert, Sarah Vandendriessche, Tine Van Parys en Bart Zwaan de groep CIRCACINCO op waar de sensuele, fijngevoelige en karaktervolle tangomuziek centraal staat. Sinds 2017 maakt contrabassist Bram Decroix CIRCACINCO compleet.

Naast haar werk als uitvoerend muzikant schrijft zij eigen muziek en arrangementen voor o.a. ACCELL.

Als leerkracht accordeon en groepsmusiceren is zij verbonden aan de Academie de Kunstbrug Gent.

Podium voor de Passie

GRATIS
Benefiet muziek- of theatervoorstelling
Elke eerste zaterdag van de maand. Orgelzaal, Muntplein 6, Brugge
Telkens om 20 uur.