900 miles




Zaterdag 4 maart




De Brugse pianist Pieter-Jan Verhoyen en fluitiste Natalia Jarzabek ontmoetten elkaar op de zomercursus van het International Flute Seminar Bruges 2015. Sindsdien vormen ze een vast duo en speelden ze op concertpodia in binnen- en buitenland.



In april 2016 behaalde het duo een tweede prijs in de eMuse Music Competition (Athene). In augustus van hetzelfde jaar concerteerden ze tijdens het Flute Festival van de British Flute Society in Londen. Als duo leggen ze zich zowel toe op het meer bekende fluitrepertoire (met muziekwerken van onder meer Sergej Prokofieff, Charles-Marie Widor en Frédéric Chopin) als vernieuwende hedendaagse composities (met onder meer muziek van Ian Clarke, Jan Huylebroeck en Piet Swerts).



Met het project 900 Miles – dat tevens de naam is van hun debuut cd - willen ze een brug slaan tussen eigentijdse muziek van Vlaamse en Poolse bodem.



Het programma:


· Theobald Boehm - Grande Polonaise Op. 16 voor piano en fluit.

· Sergej Prokofieff - Sonate Op. 94 voor piano en fluit.

· Ian Clarke - The Great Train Race voor fluit solo.

· Franz Liszt - Concertetude ‘Gnomenreigen’ voor piano solo

· Robert Muczynski - Sonate Op. 14 voor fluit en piano





Uw milde giften van de concerten in maart, april en mei gaan naar ‘Side by Side India’ (http://www.sidebyside-india.org/) een vzw die zich inzet om de ontwikkelingskansen van arme mensen op het Indiase platteland te versterken. Dit doen ze concreet door mogelijkheden te ontwikkelen, via toegang tot onderwijs, degelijke huisvesting en toegankelijke gezondheidszorg.





Graag tot zaterdag 4 maart om 20u in de orgelzaal van het conservatorium van Brugge, Muntplein 6.

Podium voor de Passie

GRATIS
Benefiet muziek- of theatervoorstelling
Elke eerste zaterdag van de maand. Orgelzaal, Muntplein 6, Brugge
Telkens om 20 uur.