Alexander Makay

zaterdag 5 decemberAlexander Makay, gitaarRecuerdos Preciados - Dierbare Herinneringen

Solorecital voor gitaar, opgebouwd rond meesterwerken van Isaac Albéniz en Joaquín Rodrigo, de twee grootste Spaanse componisten van de 19e en 20e eeuw.

Spaanse muziek vormt een belangrijk onderdeel binnen het repertoire van Alexander Makay,
al was dit aanvankelijk eerder een toevallige vaststelling dan een bewuste keuze.

Zijn voorliefde voor Spaanse muziek en de Spaanse cultuur in het algemeen stamt uit Alexanders tienerjaren, meer bepaald uit ervaringen die hij opdeed tijdens reizen naar Spanje. Met name de momenten van ‘Duende’ tijdens de Semana Santa in Jerez de la Frontera en de verstilling in de steegjes van Cordoba lieten een onuitwisbare impressie na en zaaiden de kiemen voor een niet-aflatende liefde voor de Spaanse cultuur en muziek.

Op professioneel vlak vond Alexander zich steeds opnieuw in aanraking met diverse Spaanse muziek. Hij soleerde meermaals in het bekende Concierto de Aranjuez van Joaquín Rodrigo, vormt met de Spaans-Belgische gitarist Ruben Minguez een duo dat zich exclusief toelegt op Spaanse muziek en verdiept zich steeds verder in de vertolking van muziek van flamencolegende Paco de Lucía.
De notie dat herinneringen uit zijn jeugd geleid hebben tot een weelderig parcours en een immer groeiende verbondenheid met Spaanse muziek, bracht 
Alexander op het idee om een solo concertprogramma uit te werken rond deze ‘dierbare herinneringen’.

Recuerdos preciados is een programma dat terugblikt op het traject van deze jeugdervaringen tot nu en waarin plaats is voor persoonlijke uitdagingen. Het vertrekt van iconische werken als Evocación y Danza en Asturias van de Spaanse grootmeesters Joaquín Rodrigo en Isaac Albéniz, aangevuld met werken van onder meer Francisco Tárrega en Paco de Lucía.

Kortom, een muzikaal uiterst aantrekkelijk programma, vertolkt met een dankbare mijmering in het achterhoofd. ​


www.alexandermakay.com

Podium voor de Passie

GRATIS
Benefiet muziek- of theatervoorstelling
Elke eerste zaterdag van de maand. Orgelzaal, Muntplein 6, Brugge
Telkens om 20 uur.